عناصر ایجاد امکان ارتباطات و تعاملات از جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

 

از جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی :

  صیانت زندگی اجتماعی ایجاب کننده ی برقراری ارتباطات و برآوری تعاملات است که در سطوح و لایه های گوناگون زندگی اجتماعی به عنوان رگ های حیاتی عمل حفظ ارگانیک و رفتار مکانیک جامعه را تامین می کند .

به طور اساسی ارتباطات و تعاملات در تعاریف متعدد خود جامعه را حیات می بخشد و حرکت های لازم آن را برمی آورد، بدین نحو که هر ارتباط یا تعاملی زایش و خیزش  افعال و اعمال اجتماعی را مقدور می سازد و انواع فعل ها و عمل های اجتماعی در گونه های متفاوت عرضه ی خود را که توان رفع  خواست انسان و جامعه موثر باشد ؛ با تعریف درست و منطقی از تظاهر ارتباطی و تعاملاتی به دست آورد.

به عبارتی بدون برقراری ارتباط و تعامل در هیچ عرصه ای از زندگی انسان، فعل و عمل اجتماعی و حتا فردی و گروهی توان تعریف، بروز و ظهور پیدا نمی کند و وجود آن تعریف معنایی نمی یابد؛ چرا که در اساس فعل و عمل اجتماعی یا هر فعل و عمل فرد در جامعه مرتبط با جزء ، عنصر ، فرد و یا اجزا، عناصر و افراد دیگری است .

 ایجاد ارتباطات و تعاملات مترتب بر  عناصر موثری است که به آن ها اشاره می شود. 

عنصر اول ؛ فهم خاص ایجاد ارتباط و تعامل است. فهم ایجاد ارتباط و تعامل؛ چرایی، چگونگی، گستره و نوع ارتباط و تعامل در راستای پدید آوری فعل یا عملی را مشخص می سازد.

عنصر فهم که به فعلیت ها و عاملیت های گوناگون امکان بروز می دهد و احتمال شکل پذیری رفتارها، روابط و تعاملات را فراهم می آورد؛ عنصری است که از دریافت آموزه ها و تعاریف تعاملاتی ساطع شده از ساحت فرهنگ تقریب معنا در منابع مختلف معناخوانی می یابد.

 هر انسان از لحظه ی زایش و خیزش خویش به انباشت داده های فهم آور مبادرت می ورزد و حدود فهم آن را علاوه بر ویژگی های فردی اش که بخش اعظمی از آن هم تحت تاثیر فرهنگ و اجتماع است؛ موجودیت و هویت فرهنگی، اجتماعی تعیین می سازد.

 علاوه بر عنصر فهم؛ یکی دیگر از عنصرهای اصلی مهم برآوری فعلیت ها و عاملیت ها تحت تعریف روابط و تعاملات عنصر؛ انگیزه سازی در اقدام است که از تعاریف تعاملاتی و فرآیند اجتماعی شدن افراد به دست می آید.

 لازم به ذکر است که به هر اندازه میزان فهم ها به هم نزدیک باشد و انگیزه ها در حدود همسان برانگیخته شود؛ روابط و تعامل در جامعه تقویت می یابد و زندگی اجتماعی از امکان مانایی، ثمردهی و کاربرد بیشتر برخوردار می شود. نزدیکی فهم و همسانی انگیزه ها را می توان زاینده ی وفاق و مشارکت دانست.

 وفاق و مشارکت در جامعه بر اساس ترسیمات و مفروضاتی از هم اندیشی دربرآوری نیازها و خواست هاست که اهداف اولویتی را تعیین و تصویر می سازند و جامعه رسیدن به این اهداف را شروط تکمیل و تکامل خود می داند. هر چند در جوامع ابتدایی این تعیین و تصویرها یکسان بوده است و جامعه به دلیل سادگی زندگی از سادگی روابط برخوردار بوده است ولی به دست آوری اهداف و پیدایی نیازها و خواست های نوین تر؛ هم گستره ی اهداف را وسیع تر و دورتر ساخته و هم یکسانی تعیین و تصویر را دست کم در جزییات از بین برده است.

 جوامع به ویژه از نوع امروزینه ی آن با حجم بسیار متنوعی از نیازها و خواست ها و اهداف مواجه است که این وضعیت یکسانی فهم و انگیزه را کاسته و تضادها را پیش می آورد. در این وضعیت نیل به تقریب فهم و انگیزه و ایجاد همسانی در فهم و انگیزه ؛ عاملیت های نسبی هر جامعه را معین می سازد و جامعه در این راستا ناگزیر به ترجیح بندی و اولویت بخشی به خواست ها، اهداف و منافع است تا بتواند از منابع و امکانات مادی و نا مادی کمتر فزونی یافته ؛ نهایت بهره را ببرد.

رهیافت به اشتراک و وفاق در هر جامعه به دلیل توصیف ارایه شده و منطق غالب بر آن معلامه موسی الرضا طایفی اردبیلی ، فهم شناسی ارتباطاتهم می نمایاند و در این راستا وظیفه ی مدیریت هایی که در تعاریف تعاملاتی و اجتماعی شدن و مهارت یابی اجتماعی نقش پویا سازانه و روز آمد سازانه دارند؛ مهم تر و اساسی تر است.

مدیریت غالب بر فرهنگ و مدیریت های امور فرهنگی و ارگان های تعریف و بسط دهنده ی ارتباطات و تعاملات که فرآیند تولید و باز تولید غیر شخصی پیام و فهم های پویا سازنده ی نگرش ها و عاملیت ها را با ایجاد دگرگونی در فهم ها و انگیزه ها در راستای حفظ و صیانت زندگی اجتماعی و زمینه سازی زندگی اجتماعی مناسب تر بر اساس ویژگی ها غالب بر طیف زمانی و ظرف مکانی استقرار بر عهده دارند در این عرصه تلاش موثر و مشهورتری دارند. تقریب، انطباق و یا همسان سازی فهمی و تقویت انگیزه ها با پویا سازی در اجزا و عناصر فرهنگ و تسری مناسب فهم های نوین در اجتماع ممکن می شود و تقویت اشتراک و وفاق ها از این رهیافت امکان پذیر است و درست از همین نقطه است که مدیریت  بیشتر فعلیت ها و عاملیت های پویا سازانه فرهنگ به عنوان نیاز دایمی جوامع مهم و ضروری می نمایاند.

از آنجایی که فرهنگ با ارایه و تعاریف تعاملاتی ساحت خود در پذیرش فهم ها و دریافت انگیزه ها مهم است و به عبارتی نقش آفریننده دارد؛ بدون پویا سازی فرهنگ در اجزا و عناصر، نمی توان فهم و انگیزه نوین در جامعه ایجاد کرد. از طرفی فرهنگ با شناسه سازی برای کلیت جامعه خود به خود اشتراک آفرینی و وفاق سازی جدی در جامعه را به عمل می آورد و از این رو بهره مندی از اجزا و عناصر آن در اشتراک آفرینی های فهمی و عاملیتی مهم می نمایاند.*

*برای مطالعه بیشتر رجوع شود به مجموعه کتاب های علوم ارتباطات تألیف جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی


برچسب‌ها: علامه موسی الرضا طایفی اردبیلی, علوم ارتباطات, فهم شناسی ارتباطات, هیستولوژی عقلانیت از جناب علامه دکتر موسی الرضا طا, اینویرمنتولوژی تفکر و فهم از علامه موسی الرضا طایف گزیده نظرات ارزشمند اندیشمند معاصر جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی در باب عقلانیت...
ما را در سایت گزیده نظرات ارزشمند اندیشمند معاصر جناب علامه دکتر موسی الرضا طایفی اردبیلی در باب عقلانیت دنبال می کنید

برچسب : ارتباطات,تعاملات,اردبیلی, نویسنده : conceptualize بازدید : 38 تاريخ : چهارشنبه 15 آذر 1396 ساعت: 22:50